Skip to main content

Izrada web stranica – Zašto je priprema ključna?

Izrada web stranica - Zašto je priprema ključna?

U svijetu digitalnog marketinga i online poslovanja, web stranica je mnogo više od vašeg digitalnog “poslovnog prostora”. To je vaša vizitka, prodajni alat, i platforma za komunikaciju s klijentima i partnerima. Kada razmatramo te različite uloge koje web stranica ima, postaje jasno zašto je njena izrada proces koji zahtijeva ozbiljnu pripremu.

Priprema je, u osnovi, najvažniji korak u bilo kojem projektu, a posebno u izradi web stranica. Ako se ne pripremite, izlažete se velikom riziku gubitka resursa, kako vremena tako i novca. Stoga, ako u poslovanje ulažete novac, vrijeme i resurse, vaša web stranica nije nešto što možete prepustiti slučaju. U današnjem globalnom i digitalnom tržištu, online prisutnost je imperativ. Ovo je posebno važno ako je vaša web stranica osnovni izvor prihoda ili kanal kroz koji vam dolazi većina klijenata.

Pri izradi web stranica, priprema nije samo prvi korak; to je faza koja osigurava da svi kasniji koraci teku glatko. Početak bilo kojeg projekta bez pripreme je kao odlazak na dug put bez karte. Možete se kretati, ali ćete vrlo vjerojatno zalutati, potrošiti više resursa nego što je potrebno, i na kraju možda čak i odustati.

Ali, što točno podrazumijevamo pod “pripremom” kada je u pitanju izrada web stranica? Priprema uključuje različite aspekte, od definiranja ciljeva i targetiranja vaše publike do odabira prave platforme i tehnologije za vašu web stranicu. Uključuje razumijevanje vašeg poslovnog modela, proizvoda ili usluga koje nudite, i kako se one uklapaju u širi tržišni okvir. Uključuje i izbor između različitih tipova web stranica, kao što su statičke stranice, dinamičke stranice, e-commerce platforme i mnoge druge.

Razmotrimo sada konkretno, korak po korak, kako se pripremiti za izradu web stranice koja će ne samo ispunjavati vaše trenutne potrebe, nego će biti skalabilna i održiva u budućnosti. Ako vam je posao ovisan o online prisutnosti – što u današnjem digitalnom dobu za većinu nas jest – tada ne možete priuštiti sebi da preskočite pripremnu fazu. Još više, ako vaš život ovisi o uspjehu vaše web stranice, odnosno ako je ona osnovni izvor vaših prihoda, tada je priprema ne samo opcija nego obaveza.

Tako da, prije nego što uložite i jednu kunu ili jedan sat vremena u izradu web stranice, zaustavite se. Odvojite vreme za planiranje, istraživanje i pripremu. Vaša buduća ja, vaš posao i vaš bankovni račun će vam biti zahvalni.

U narednim odlomcima, razmotrit ćemo konkretne korake koje trebate poduzeti u pripremnoj fazi, i kako ta priprema može utjecati na kvalitetu, efikasnost i uspjeh vaše buduće web stranice.


Izrada web stranica – Zašto je priprema ključna?

Izrada web stranica - Zašto je priprema ključna?

Lista Koraka za Pripremu Prije Izrade Web Stranice

1. Definiranje Ciljeva

Prepoznajte što želite postići sa svojom WordPress web stranicom. Da li je cilj online prodaja, prezentacija portfolija, ili blog? Jasni ciljevi pomažu u odabiru prave teme i plugina.

2. Analiza Ciljne Publike

Razmislite o profilu posjetitelja vaše web stranice. Ovo će vam pomoći u prilagodbi dizajna, sadržaja i funkcionalnosti kako biste zadovoljili njihove potrebe.

3. Odabir WordPress Teme po Mjeri ili Gotove Teme

Na temelju vaših ciljeva, odlučite da li ćete koristiti gotovu temu ili razviti temu po mjeri. Custom teme omogućuju veću fleksibilnost i jedinstvenost.

4. Istraživanje i Odabir Plugina

Proučite koje WordPress plugine ćete trebati. Ako ne možete pronaći plugin koji zadovoljava vaše specifične potrebe, razmislite o razvoju custom plugina.

5. Analiza Konkurencije

Proučite WordPress stranice konkurencije. Identificirajte njihove snage i slabosti kako biste znali kako se istaknuti.

6. Odabir Domena i Hostinga

Odaberite SEO-friendly domenu i pouzdan WordPress hosting. Uzmite u obzir potrebe za performansama, sigurnošću i podrškom.

7. Razvoj i Testiranje na Lokalnom Serveru

Prije objave, preporučuje se testiranje web stranice na lokalnom serveru. Ovo osigurava da su svi elementi, od teme do plugina, potpuno funkcionalni.

8. SEO Planiranje

Razmislite o ključnim riječima, meta opisima i SEO-friendly URL strukturama koje će vam pomoći da se rangirate bolje na tražilicama.

9. Planiranje Sadržaja

Organizirajte koji će sve sadržaj biti potreban – tekstovi, fotografije, video materijali. Ako je potrebno, unajmite profesionalce za ovaj segment.

10. Integracija s Društvenim Mrežama

Planirajte kako će vaša web stranica interagirati s društvenim mrežama. Ovo može uključivati dijeljenje sadržaja, socijalne ikone i chat funkcionalnosti.

11. Sigurnost i Backup

Osigurajte svoju stranicu od potencijalnih prijetnji koristeći sigurnosne plugine i redovite backupove.

12. Lansiranje i Praćenje

Nakon što je sve postavljeno i testirano, vrijeme je za lansiranje. Nakon lansiranja, kontinuirano pratite performanse i korisničko ponašanje za daljnje optimizacije.

Pošalji informativi upit

Savjeti za Uspješnu Izradu Web Stranice

Tražite Ponude od Više Izvođača

Preporučuje se da prikupite nekoliko ponuda prije donošenja odluke. Usporedite cijene, rokove i ponuđene usluge. To vam može pomoći da pronađete najbolji omjer cijene i kvalitete.

Provjera Izvođača

Ako izvođač tvrdi da je stručnjak za SEO, njegova web stranica bi također trebala biti dobro rangirana na tražilicama. Slično vrijedi i za izradu web stranica; pogledajte portfelj i recenzije prethodnih klijenata.

Način Plaćanja

Idealno je platiti pola iznosa unaprijed, a ostatak po završetku projekta. To osigurava obavezu s obje strane i pokazuje profesionalnost.

Priprema Sadržaja

Unaprijed pripremite sve tekstove, fotografije i ostale medijske sadržaje. Ovo će ubrzati proces izrade i osigurati da vaša web stranica bude spremna na vrijeme.

Držite na Umu Društvene Mreže

Razmislite o integraciji s društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i LinkedIn. To može pomoći u promociji vašeg sadržaja i privlačenju više posjetitelja.

Redovito Ažuriranje i Održavanje

WordPress je platforma koja se redovito ažurira. Osigurajte da su i vaša tema i pluginovi uvijek ažurirani kako biste izbjegli potencijalne sigurnosne prijetnje.

Dodatni Savjet: Mobilna Optimizacija

S obzirom na sve veći broj korisnika koji pristupaju web stranicama putem mobilnih uređaja, važno je osigurati da je vaša stranica optimizirana za mobilne uređaje.

Zašto je priprema ključna?

Izrada web stranice je investicija koja može značajno utjecati na uspjeh vašeg poslovanja. Priprema i detaljno planiranje su ključni za uspjeh projekta. Zato pridajte pažnju svakom detalju, od odabira izvođača do implementacije SEO strategija.

Nadam se da će vam ovaj blog članak pomoći u pripremi i izradi vaše WordPress web stranice. Za profesionalne usluge izrade web stranica, slobodno posjetite MP Web.

Nema komentara

Your Email address will not be published.


Google Recenzije

Rob Pin
Rob Pin
2020-10-14
Svakako preporuka, super usluga i vrhunska vrijednost za novac! Maro je responzivan, flexibilan, profesionalan te je voljan saslušati sve ideje, prijedloge i sugestije u cilju pronalaženja najboljeg rješenja u skladu sa pravilima struke! Funkcionalna custom rješenja koje je napravio za web su u skladu sa preferencijama. Stranica koje je radio je brza, praktična, vizualno privlačna. Radujem se suradnji na novim projektima u budućnosti! Hvala!
Stošić Accommodation
Stošić Accommodation
2020-09-18
Poslovna komunikacija između mene i gospodina Pinčevića bila je sasvim slučajna u vrijeme kada je situacija sa Covidom-19 zahvatila Hrvatsku. Poslovnu suradnja i ponudu od MP-WEB agencije nije bilo moguće odbiti, zahvaljuči kvaliteti, pristupu poslovnoj strategiji, izradi dizajna stranica, optimizacija i podršk a, turistička sezona nije izgubljena i popunjenost je bila na 65%.
josip tolusic
josip tolusic
2020-09-18
Nikša Bašica
Nikša Bašica
2020-09-18
VaNja V
VaNja V
2020-09-17
Antonio Pincevic
Antonio Pincevic
2020-09-17
Maro Pinčević
Maro Pinčević
2020-09-17

Obratite nam se za besplatne konzultacije

U MP WEB agenciji smatramo vaš uspjeh našom najvećom nagradom. Zato nudimo besplatne konzultacije svima koji žele unaprijediti svoj digitalni nastup. Bez skrivenih troškova i obveza. Bilo da preferirate Meet, Zoom, WhatsApp ili Viber, prilagođavamo se vašim potrebama i željama. Povežite se s nama i saznajte kako možemo zajedno postići izvanredne rezultate.

Telefon: +385 95 1950 321 | Viber: +385 95 1950 321 | Pošalji poruku
Whatsapp: +385 95 1950 321

Kontaktirajte nas