Skip to main content

Apartmani Rezervacije – Jedan Kalendar za Sve

Apartmani Rezervacije - Jedan Kalendar za Sve

Apartmani Rezervacije. Današnja problematika rezervacija za apartmane na popularnim platformama poput Booking.com i Airbnb često se svodi na upravljanje različitim kalendarima, otvaranje i zatvaranje datuma, te sinkronizaciju. Ovo može biti prava glavobolja za vlasnike apartmana, a i za goste koji žele rezervirati smještaj. U ovom blog postu istražit ćemo zašto je jedan kalendar za sve postao rješenje koje pojednostavljuje i ubrzava cijeli proces rezervacija.

Problematika sa Zasebnim Kalendarima

Kada se odlučite iznajmljivati apartmane putem različitih platformi, svaka od njih obično ima vlastiti kalendar za rezervacije. To znači da morate ručno ažurirati dostupnost i cijene na svakoj platformi, što može biti prilično zamorno i skloni ste pogreškama. Gosti koji pregledavaju vaše smještaje također često nailaze na problem – datumi koji su dostupni na jednoj platformi možda nisu dostupni na drugoj.

Apartmani Rezervacije

POSEBNA PONUDA

Rješenje – Jedan Kalendar za Sve

 1. Povećana Jednostavnost i Efikasnost

Kada koristite jedan kalendar za sve svoje apartmane na različitim platformama, proces ažuriranja i praćenja dostupnosti postaje znatno jednostavniji. Umjesto da provodite vrijeme ručnim unosom podataka na svaku platformu, ažurirate jedan centralni kalendar koji se automatski sinkronizira sa svim ostalima. To štedi dragocjeno vrijeme i smanjuje mogućnost pogrešaka.

 1. Brže Rezervacije

Za vas kao vlasnika apartmana, brže rezervacije znače više prihoda. Gosti koji vide dostupne datume na vašem kalendaru na bilo kojoj platformi mogu odmah rezervirati smještaj, bez potrebe za čekanjem na potvrdu dostupnosti. To stvara bolje iskustvo za goste i povećava šanse da se rezervacija stvarno ostvari.

 1. Povećana Povrat Investicije (ROI)

Jedan od ključnih aspekata uspješnog poslovanja s apartmanima jest povrat investicije. Kada koristite jedan kalendar za sve, olakšavate si praćenje rezervacija i prihoda. Također, možete analizirati koji smještaji privlače najviše gostiju i optimizirati svoju ponudu. Uz manje ručnog rada i bolje praćenje, ROI se brže ostvaruje.

 1. Smanjenje Mogućnosti Preklapanja Rezervacija

Zasebni kalendar na svakoj platformi povećava rizik od preklapanja rezervacija, što može rezultirati nezadovoljstvom gostiju i komplikacijama za vas. Korištenje jednog kalendara za sve minimizira ovaj rizik jer svi datumi su konstantno sinkronizirani.

 1. Mogućnost Direktnog Bookinga

Kada gosti pregledavaju vašu web stranicu ili bilo koju platformu na kojoj se oglašavate i vide dostupne datume na kalendaru, mogu odmah rezervirati smještaj. Ovo direktno buking iskustvo često rezultira većom stopom konverzije i manje ovisnosti o trećim platformama.

Jedan kalendar za sve rješava brojne probleme s kojima se susreću vlasnici apartmana. Osim što pojednostavljuje proces rezervacija, on omogućava bolje upravljanje smještajima, smanjuje mogućnost grešaka i povećava prihode.

Kako Implementirati Jedan Kalendar za Sve Vaše Apartmane

Implementacija jednog kalendara za sve vaše apartmane može značiti znatno pojednostavljenje vašeg poslovanja. Evo kako možete to postići:

 1. Korištenje Specijaliziranih Alata i Sustava za Rezervacije

Najbolji način za postizanje jednog kalendara za sve je korištenje specijaliziranih alata i sustava za rezervacije. Postoje različiti alati i softveri dostupni koji omogućavaju sinkronizaciju kalendarima na različitim platformama. Oni rade tako da se automatski povežu s vašim profilima na platformama poput Booking.com, Airbnb, HomeAway itd., i ažuriraju kalendar svaki put kad se dogodi nova rezervacija.

 1. Izrada Vlastite Web Stranice s Integriranim Kalendarskim Sustavom

Ako imate vlastitu web stranicu za vaše apartmane, možete razmotriti integraciju vlastitog kalendarskog sustava. WordPress, na primjer, nudi razne dodatke i proširenja koji omogućavaju stvaranje i upravljanje jednim kalendarom za sve vaše smještajne jedinice. Na taj način, gosti koji posjete vašu web stranicu mogu vidjeti dostupnost i rezervirati smještaj direktno.

 1. Konzultacije s Stručnjacima za Web Razvoj

Ako niste tehnički vješti i trebate pomoć u postavljanju jednog kalendara za sve, razmislite o konzultaciji s web developerima ili agencijama specijaliziranima za razvoj web stranica za apartmane. Stručnjaci vam mogu pomoći odabrati najbolje rješenje za vaše potrebe i osigurati da sve bude postavljeno ispravno.

 1. Redovito Ažuriranje i Održavanje

Nakon što postavite sustav za jedan kalendar za sve, bitno je redovito ga ažurirati i održavati. Osigurajte da su svi podaci točni, da su svi smještaji jasno označeni, te da su sve promjene u rezervacijama odmah vidljive na svim platformama. To će održavati povjerenje gostiju i smanjiti mogućnost konfuzije.

 1. Edukacija Zaposlenika

Ako imate osoblje koje pomaže u upravljanju smještajima i rezervacijama, bitno je educirati ih o novom sustavu. Osigurajte da svi znaju kako koristiti jedan kalendar za sve i kako reagirati na nove rezervacije. Tako ćete smanjiti rizik od pogrešaka i konfuzije.

Kada implementirate jedan kalendar za sve svoje apartmane, osiguravate da svi potencijalni gosti vide točne i ažurirane informacije o dostupnosti. To povećava šanse za rezervacije i olakšava upravljanje smještajima.

Povrat Investicije (ROI) – Što Možete Očekivati

Povrat investicije u sustav jednog kalendara za sve smještajne jedinice može biti značajan i dugoročan. Kroz ovu investiciju, omogućavate gostima brz i jednostavan pristup informacijama o vašim apartmanima te mogućnost online rezervacija.

 1. Povećanje Broja Rezervacija

S jednim kalendarom za sve platforme, smanjuje se rizik od preklapanja rezervacija i nepotrebnih praznina. To znači da možete primiti više gostiju i povećati broj rezervacija. Potencijalni gosti cijene transparentnost i brzinu rezervacije, što vam može donijeti konkurentske prednosti.

 1. Economija Vremena i Smanjenje Ljudske Greške

Ručno upravljanje različitim kalendarima na različitim platformama može biti vrlo vremenski zahtjevno i podložno ljudskim greškama. Korištenje jednog kalendara za sve automatski eliminira potrebu za ručnim unosom i nadzorom, što štedi vrijeme i smanjuje moguće greške.

 1. Bolja Kontrola i Upravljanje

Sve vaše smještajne jedinice na jednom kalendaru omogućavaju bolju kontrolu nad njihovom dostupnošću. Možete brže reagirati na promjene u rezervacijama i dostupnosti. Također, sve promjene i ažuriranja vidljive su na svim platformama odmah.

 1. Veća Vidljivost na Booking Platformama

Sustav jednog kalendara za sve također poboljšava vašu prisutnost na booking platformama. Kada je vaš smještaj kontinuirano dostupan i vidljiv na više platforma, povećava se šansa da ga primijete i rezerviraju različiti gosti.

 1. Analiza i Praćenje Performansi

Osim olakšavanja rezervacija, sustav jednog kalendara omogućava vam praćenje performansi vaših smještajnih jedinica na različitim platformama. Možete analizirati koji smještaji privlače najviše gostiju i prilagoditi svoju strategiju temeljem tih informacija.

 1. Povrat Investicije u Kontekstu Vremena

Važno je napomenuti da povrat investicije u ovakav sustav neće biti trenutačan, već se postiže kroz vremenski period. Što duže koristite sustav, to će se povrat investicije povećavati. Kako se broj rezervacija povećava, tako raste i financijska korist.

Osim toga, mogućnost direktnog bukinga putem vaše web stranice također može poboljšati ROI. Direktni buking znači da ne morate plaćati provizije platformama poput Airbnb ili Booking.com, što vam može uštedjeti značajnu količinu novca tijekom vremena.

Sinkronizacija s Popularnim Platformama za Rezervacije

Jedan od ključnih aspekata jednog kalendara za sve je njegova sposobnost da se sinkronizira s različitim platformama za rezervacije, kao što su Booking.com, Airbnb, Vrbo i druge. Ali što točno znači ovakva sinkronizacija i kako ona olakšava proces upravljanja smještajem?

 1. Jednostavno i Brzo Ažuriranje

Kada koristite jedan kalendar za sve smještajne jedinice, svi podaci o dostupnosti, cijenama i rezervacijama se ažuriraju u stvarnom vremenu. To znači da ako gost rezervira vaš apartman putem Booking.com, ta promjena će odmah biti vidljiva na vašoj web stranici i drugim platformama. Nema potrebe za ručnim ažuriranjem kalendarima na svim mjestima.

 1. Smanjenje Rizika Overbookinga

Overbooking, odnosno rezervacije za isti termin na više platforma, može biti noćna mora za vlasnike smještaja. Jedan kalendar za sve minimizira ovaj rizik jer se promjene odmah reflektiraju na svim platformama. To znači da nema opasnosti od duple rezervacije za isti smještaj.

 1. Automatizirane Obavijesti i Potvrde

Kada gost rezervira smještaj putem bilo koje platforme, sustav automatski šalje obavijesti i potvrde kako gostima, tako i vama kao vlasniku smještaja. Ovo olakšava komunikaciju i smanjuje potrebu za ručnim slanjem e-mailova i poruka.

 1. Prilika za Direktni Buking

Kao vlasnik smještaja, imate priliku ponuditi direktni buking gostima putem svoje web stranice. To znači da gosti mogu rezervirati smještaj izravno putem vaše stranice, bez provizija koje bi inače platili platformama. Osim uštede, ovo omogućava i izravnu komunikaciju s gostima, pružajući im personalizirano iskustvo.

 1. Upravljanje na Jednom Mjestu

Sve rezervacije i podaci o gostima centralizirani su na jednom mjestu. To znači da ne morate prelaziti s jedne platforme na drugu kako biste pristupili informacijama. Ovo značajno pojednostavljuje proces upravljanja smještajem, omogućavajući vam da se fokusirate na pružanje kvalitetnog iskustva gostima.

 1. Šira Dostupnost na Tržištu

Sinkronizacija s popularnim platformama povećava vidljivost vašeg smještaja na tržištu. Gosti koji traže smještaj putem ovih platforma vidjet će vašu ponudu, što povećava šansu za privlačenjem novih gostiju.

U konačnici, sinkronizacija s popularnim platformama za rezervacije omogućava vlasnicima apartmana da olakšaju upravljanje smještajem, smanje rizik od overbookinga i pruže gostima bolje iskustvo. Sve promjene se automatski ažuriraju na svim platformama, što pojednostavljuje proces rezervacija i komunikaciju.

POSEBNA PONUDA

Više o nama i načinu na koji radimo Link

Ukoliko vas zanima više o tome kako možemo pomoći vašoj smještajnoj jedinici da zablista na webu, obratite nam se na besplatne konzultacije bez ikakve obveze. Kontaktirajte nas putem e-maila na info@mp-web.hr ili pozivom na +385951950321. Više o našem radu možete pronaći na [link]

12 Odgovori “Apartmani Rezervacije – Jedan Kalendar za Sve”

 1. Sorry that I cannot take part in the discussion right now – there is no free time. But I will return – I will definitely write what I think on this issue.

 2. In the past years I was in Ibiza, so there I met a man whose style of presenting material is very similar to yours. But, unfortunately, that person is very far from the Internet.

 3. Wow, fantastic weblog structure! How long have you ever been blogging
  for? you make running a blog look easy. The whole glance of your website
  is great, let alone the content material! You can see similar here dobry sklep

 4. Wow, awesome blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you made running a blog look easy. The whole glance of your web site is magnificent, as smartly as the content!

  You can see similar here sklep internetowy

Your Email address will not be published.


Google Recenzije

Rob Pin
Rob Pin
2020-10-14
Svakako preporuka, super usluga i vrhunska vrijednost za novac! Maro je responzivan, flexibilan, profesionalan te je voljan saslušati sve ideje, prijedloge i sugestije u cilju pronalaženja najboljeg rješenja u skladu sa pravilima struke! Funkcionalna custom rješenja koje je napravio za web su u skladu sa preferencijama. Stranica koje je radio je brza, praktična, vizualno privlačna. Radujem se suradnji na novim projektima u budućnosti! Hvala!
Stošić Accommodation
Stošić Accommodation
2020-09-18
Poslovna komunikacija između mene i gospodina Pinčevića bila je sasvim slučajna u vrijeme kada je situacija sa Covidom-19 zahvatila Hrvatsku. Poslovnu suradnja i ponudu od MP-WEB agencije nije bilo moguće odbiti, zahvaljuči kvaliteti, pristupu poslovnoj strategiji, izradi dizajna stranica, optimizacija i podršk a, turistička sezona nije izgubljena i popunjenost je bila na 65%.
josip tolusic
josip tolusic
2020-09-18
Nikša Bašica
Nikša Bašica
2020-09-18
VaNja V
VaNja V
2020-09-17
Antonio Pincevic
Antonio Pincevic
2020-09-17
Maro Pinčević
Maro Pinčević
2020-09-17

Obratite nam se za besplatne konzultacije

U MP WEB agenciji smatramo vaš uspjeh našom najvećom nagradom. Zato nudimo besplatne konzultacije svima koji žele unaprijediti svoj digitalni nastup. Bez skrivenih troškova i obveza. Bilo da preferirate Meet, Zoom, WhatsApp ili Viber, prilagođavamo se vašim potrebama i željama. Povežite se s nama i saznajte kako možemo zajedno postići izvanredne rezultate.

Telefon: +385 95 1950 321 | Viber: +385 95 1950 321 | Pošalji poruku
Whatsapp: +385 95 1950 321

Kontaktirajte nas