Skip to main content

Oglasnici

Oglasnici

Online oglasnici su, tijekom posljednjeg desetljeća, evoluirali kako bi iskoristili sve prednosti koje pruža digitalni svijet. Uvidjevši potencijal i snagu web trgovine, mnogi su prepoznali priliku za prodaju proizvoda i usluga iz različitih kategorija na jednom mjestu. Bilo da se radi o nekretninama, gdje potencijalni kupci mogu pregledavati domove s fotografijama visoke rezolucije i detaljnim opisima; vozilima, gdje se može provjeriti povijest automobila; poslovima, gdje poslodavci mogu prikazivati ​​svoje kompanije i tražiti idealne kandidate; ili bilo kojoj drugoj kategoriji – web trgovina je postala nezaobilazna platforma. Centralizira informacije, nudi interaktivnost i omogućava potrošačima da donesu informirane odluke.

Kao agencija koja se specijalizirala za izradu takvih platformi, MP WEB je na čelu digitalne trgovine. Naša stručnost vam može pomoći da izgradite oglasnik koji nije samo funkcionalan, već i intuitivan i korisnički orijentiran.

Koristeći kombinaciju WordPressa i WooCommercea, dva vodeća alata u digitalnom svijetu, možemo kreirati platformu koja postavlja standarde. Ne samo da će korisnici moći lako postaviti oglase, već će imati na raspolaganju sučelje koje omogućuje unos detaljnih opisa, visokokvalitetnih fotografija i, što je najvažnije, siguran način online plaćanja. Uz to, integracija alata za analizu korisničkog ponašanja omogućava vam dublje razumijevanje vaših korisnika. Praćenjem njihovog ponašanja, možete kontinuirano optimizirati platformu, osiguravajući da uvijek zadovoljavate i nadmašujete njihova očekivanja.


Važno je znati

 • Web Trgovina: Više nije dovoljno samo postaviti oglas. Potrošači traže dublje iskustvo, gdje mogu pregledavati, istraživati i donositi odluke sve na jednom mjestu. Web trgovina objedinjuje sve te elemente, omogućavajući prodavateljima da detaljno predstave svoje proizvode ili usluge.
 • Nekretnine: S obzirom na veliku investiciju koju nekretnine predstavljaju, online oglasnici u ovom segmentu moraju biti vrhunski. To uključuje visokokvalitetne slike, detaljne opise, informacije o lokaciji i povijesti objekta.
 • Vozila: Osim estetike vozila, potencijalni kupci žele znati tehničke specifikacije, povijest održavanja i moguća oštećenja.
 • Poslovi: Oglasnici za poslove trebaju omogućiti poslodavcima da predstave svoju kompaniju, kulturu i beneficije, dok kandidati žele jednostavno pregledavati oglase i filtrirati prema svojim vještinama i iskustvu.
 • WordPress & WooCommerce: Ova dva alata predstavljaju srce mnogih online platformi. WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje lako dodavanje i uređivanje sadržaja, dok je WooCommerce vrhunski dodatak za e-trgovinu koji omogućuje sigurno online plaćanje, upravljanje zalihama i mnoge druge funkcionalnosti.
 • Analiza Korisničkog Ponašanja: U digitalnom svijetu, informacija je ključ. Uz alate poput Google Analyticsa, vlasnici platformi mogu pratiti korisničko ponašanje, otkrivati ​​trendove, identificirati problematična područja i prilagoditi svoje platforme kako bi bolje služile svojim korisnicima.

Prednosti online oglasnika:

 1. Dostupnost 24/7: Online oglasnici omogućuju pristup informacijama u bilo kojem trenutku, što znači da potencijalni kupci mogu istraživati i donositi odluke kad god to žele.
 2. Široki doseg: S mogućnošću pristupa s bilo kojeg mjesta na svijetu, vaši oglasi mogu dosegnuti međunarodnu publiku.
 3. Segmentacija: Oglasnici omogućuju ciljanje određenih demografskih skupina, što može povećati konverzije.
 4. Interaktivnost: Mogućnosti poput video sadržaja, 3D pregleda i proširene stvarnosti mogu poboljšati korisničko iskustvo.
 5. Analitika: Praćenje i analiza podataka o korisnicima omogućuju stalnu optimizaciju i prilagođavanje tržišnim potrebama.

Mane online oglasnika:

 1. Visoka konkurencija: Mnogi sektori su zasićeni s online oglasnicima, što može otežati isticanje.
 2. Zavisnost o tehnologiji: Problemi s web stranicom, serverom ili drugim tehničkim poteškoćama mogu ometati poslovanje.
 3. Sigurnosni rizici: Potrebno je ulagati u sigurnost kako bi se zaštitili podaci korisnika i spriječile prijevare.
 4. Trošak održavanja: Ažuriranje, optimizacija i održavanje platforme može biti skupo.

Financijski aspekti i cijene:

Pokretanje online oglasnika može varirati u cijeni, ovisno o specifičnostima projekta. Osnovna verzija na WordPressu može koštati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara, dok prilagođeni projekti s naprednim funkcionalnostima mogu doseći desetke tisuća dolara.

Prije pokretanja:

 1. Definirajte svoju nišu: Razmislite o tržištu koje želite ciljati i kako se možete istaknuti.
 2. Razmislite o funkcionalnostima: Što vaš oglasnik čini jedinstvenim? Je li to VR prikaz, napredne opcije filtriranja ili nešto treće?
 3. Planirajte za sigurnost: Od vitalne je važnosti osigurati platformu od hakerskih napada i prijevara.
 4. Razmislite o monetizaciji: Hoće li se naplaćivati postavljanje oglasa, premium članstva ili neka druga metoda?

Konkurencija:

Tržište online oglasnika je konkurentno. Važno je analizirati što konkurencija nudi, prepoznati praznine na tržištu i ponuditi nešto novo i svježe.

Savjeti za uspješan oglasnik:

 1. Korisničko iskustvo je ključ: Brzina učitavanja, intuitivno sučelje i jasnoća informacija mogu značajno utjecati na uspješnost platforme.
 2. SEO je neophodan: Optimizacija za tražilice pomoći će vam da privučete više posjeta.
 3. Angažirajte korisnike: Nudite mogućnosti poput biltena, recenzija, komentara ili foruma kako biste potaknuli korisnike da se ponovno vraćaju.
 4. Osigurajte odličnu korisničku podršku: Brzi i korisni odgovori mogu značajno poboljšati povjerenje i zadovoljstvo korisnika.

FAQ

Online oglasnici su digitalne platforme gdje se proizvodi ili usluge mogu oglašavati radi prodaje ili iznajmljivanja. Ovo uključuje sve, od nekretnina do poslovnih ponuda.

Za razliku od tiskanih oglasnika, online oglasnici nude veću fleksibilnost, mogućnost ažuriranja u realnom vremenu i analitičke alate za praćenje uspješnosti oglasa.

Cijena postavljanja oglasa može varirati ovisno o platformi, trajanju prikaza oglasa, poziciji i dodatnim značajkama koje odaberete.

Koristite jasne i relevantne naslove, kvalitetne slike, detaljne opise i ključne riječi povezane s vašim proizvodom ili uslugom. Također, redovito ažurirajte svoj oglas kako bi bio aktuelan.

Uvijek koristite provjerene metode plaćanja, izbjegavajte transakcije unaprijed i upoznajte se s prodavateljem ili kupcem osobno ako je to moguće. Također se preporučuje korištenje platformi koje nude zaštitu kupaca.

Nema komentara

Your Email address will not be published.


Google Recenzije

Rob Pin
Rob Pin
2020-10-14
Svakako preporuka, super usluga i vrhunska vrijednost za novac! Maro je responzivan, flexibilan, profesionalan te je voljan saslušati sve ideje, prijedloge i sugestije u cilju pronalaženja najboljeg rješenja u skladu sa pravilima struke! Funkcionalna custom rješenja koje je napravio za web su u skladu sa preferencijama. Stranica koje je radio je brza, praktična, vizualno privlačna. Radujem se suradnji na novim projektima u budućnosti! Hvala!
Stošić Accommodation
Stošić Accommodation
2020-09-18
Poslovna komunikacija između mene i gospodina Pinčevića bila je sasvim slučajna u vrijeme kada je situacija sa Covidom-19 zahvatila Hrvatsku. Poslovnu suradnja i ponudu od MP-WEB agencije nije bilo moguće odbiti, zahvaljuči kvaliteti, pristupu poslovnoj strategiji, izradi dizajna stranica, optimizacija i podršk a, turistička sezona nije izgubljena i popunjenost je bila na 65%.
josip tolusic
josip tolusic
2020-09-18
Nikša Bašica
Nikša Bašica
2020-09-18
VaNja V
VaNja V
2020-09-17
Antonio Pincevic
Antonio Pincevic
2020-09-17
Maro Pinčević
Maro Pinčević
2020-09-17

Obratite nam se za besplatne konzultacije

U MP WEB agenciji smatramo vaš uspjeh našom najvećom nagradom. Zato nudimo besplatne konzultacije svima koji žele unaprijediti svoj digitalni nastup. Bez skrivenih troškova i obveza. Bilo da preferirate Meet, Zoom, WhatsApp ili Viber, prilagođavamo se vašim potrebama i željama. Povežite se s nama i saznajte kako možemo zajedno postići izvanredne rezultate.

Telefon: +385 95 1950 321 | Viber: +385 95 1950 321 | Pošalji poruku
Whatsapp: +385 95 1950 321

Kontaktirajte nas